Veelgestelde vragen

Informeer u zelf goed wanneer u een traplift wilt aanschaffen

De aankoop van een traplift is een grote investering, daarom is het belangrijk om u goed te oriënteren. Wij vinden het belangrijk om u zoveel mogelijk informatie te geven over het proces van de aankoop van een traplift en de belangrijke eigenschappen van een traplift. zodat wij u op deze manier kunnen helpen bij de aankoop van een traplift. Hieronder vindt u de veelgestelde vragen en ons advies over de UP traplift.

 

Bestellen

Een traplift bestellen. Hoe werkt dat?

Wij bieden u diverse opties aan voor het huren of kopen van een traplift. Kies de optie die het best bij uw situatie past en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Transparantie staat bij ons voorop, daarom hebben wij een uitgebreide configurator waar de prijzen op vermeld staan.

Bezoek onze configurator en stel uw ideale traplift samen. Indien gewenst kunt u de traplift direct bestellen en maken wij een afspraak voor de installatie. Dat kan al binnen 3 dagen.

Wat kost een traplift?

De prijs voor een traplift, geschikt voor een trap met één bocht, begint al bij € 5.499,- inclusief btw. Deze prijs kan oplopen bij complexere trappen. In onze kunt u snel en eenvoudig uw traplift configureren, waarna u direct de eindprijs te zien krijgt. In tegenstelling tot andere traplift leveranciers hoeven wij niet eerst langs te komen om u een prijs aan te bieden.

Wat is de levertijd van de UP traplift?

De levertijd van de UP traplift is al binnen één week! Omdat de rail van de UP traplift uit modulaire bochtstukken bestaat is het mogelijk om de traplift direct bij u te plaatsen. De rechte railstukken worden op maat gezaagd en de bochtsegmenten kunnen als legoblokjes aan elkaar worden bevestigd. Dit in tegenstelling tot andere traplift producenten. Zij buigen en lassen de rail eerst op maat voordat zij hem installeren. 

Doordat wij de railonderdelen van de UP traplift standaard in de voorraad kunnen houden, kunnen wij uw traplift met spoed in drie werkdagen leveren.

Kan ik de UP traplift huren?

Ja, dat kan!

Wanneer u ervoor kiest om de UP traplift te huren, betaalt u als starttarief eenmalig €2.499,-. Daarnaast betaalt u een maandelijkse huur van € 150,-, € 175,- of € 200,-. Dit bedrag is gebaseerd op het servicecontract dat u kiest. Bij ons zit u niet vast aan een minimaal huurtermijn. U kunt uw huurcontract opzeggen wanneer u wilt!

Klik hier voor meer informatie over het huren van de UP traplift.

Is er vanuit de gemeente een vergoeding voor de traplift?

Afhankelijk van het beleid van uw gemeente kunt u een traplift (deels) vergoed krijgen in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Een aanvraag hiervoor kunt u indienen bij uw gemeente. Het kan alleen wel voorkomen dat uw gemeente een exclusief contract heeft afgesloten met een andere leverancier. U kunt daarom contact opnemen met uw gemeente om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt.

Kan ik de UP traplift ergens testen?

Natuurlijk! Voor het testen van onze UP traplift kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij laten u in onze showroom graag alles zien. U  kan tevoren alle opties in onze configurator zien.

Is een tweedehands gebruikte traplift wel veilig?

Een tweedehands traplift die gekocht wordt bij een leverancier is altijd veilig. Koop echter geen gebruikte trapliften van particulieren of via marktplaats, omdat deze zijn vaak kwalitatief niet goed meer, waardoor ze niet door de leverancier worden teruggekocht.

Is een traplift van mij wanneer ik hem voor langere tijd huur?

Nee, wanneer u een traplift huurt houden wij het bezit. Dit geldt voor korte en langere periodes van huren.

Thuissituatie

Hoe wordt een UP traplift op de trap gemonteerd?

De UP traplift wordt op de traptreden gemonteerd en met schroeven op uw trap vastgezet.

Ik heb een smalle trap. Past daar ook een traplift op?

De UP traplift past op iedere trap breder dan 65 cm en elke trap waar u niet hoeft te bukken.

Twijfelt u, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vinden bijna altijd een passende oplossing.

Blijft de trap beloopbaar voor anderen?

Jazeker! De trapliftrail is zo dicht mogelijk aan de zijkant van de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijft het midden van de traptreden ten alle tijde beloopbaar.  Het lage ontwerp van de rail, zorgt ervoor dat u geen last heeft van de rail.

Ik heb een deur naast mijn trap. Past er dan wel een traplift?

Het is mogelijk om een traplift te plaatsen wanneer er een deur zich dicht naast de trap bevindt. De railuiteinden worden namelijk zowel boven- als onderaan de trap, zo kort mogelijk gehouden.

Bij te weinig ruimte onderaan de trap kan er gekozen worden voor een gebogen railuitloop. Dit is een steile railuitloop die vlak voor de trap eindigt. 

Verder kunt u bij te weinig ruimte kiezen voor onze nieuwe klaprail. De klaprail zal zich na gebruik opvouwen, zodat de rail niet als obstakel voor een deur staat. Dit kan gekozen worden voor zowel de railuitloop bovenaan de trap als onderaan de trap.  

Stuur een mail naar info@trapliftthuis.nl voor meer informatie. 

Past een traplift in mijn interieur?

In samenwerking met meubelontwerper Richmond hebben wij ervoor gezorgd dat de UP traplift zeer comfortabel is en dat de traplift luxe uitstraling heeft. De trapliftstoel is gemaakt van kunstleder en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. U kunt de kleur kiezen die het beste in uw interieur past.

Hebben mijn buren last als ik mijn traplift gebruik?

De UP traplift behoort tot een van de stilste trapliften. Uw buren zullen hier vrijwel niets van merken.

Is mijn plafond hoog genoeg om een traplift te plaatsen?

Om een UP traplift te gebruiken is het van belang dat u zonder te bukken uw trap op kunt lopen.

Is de traplift ook geschikt voor meerdere verdiepingen?

Ja, onze UP is geschikt voor meerdere verdiepingen.

Specificaties

Hoe wordt de UP traplift gemaakt?

De onderdelen voor de traplift worden veelal in Europa vervaardigd en bij ons in Obdam geassembleerd tot een complete UP traplift.

Hoe worden de accu’s van de traplift opgeladen?

Onder- en bovenaan de trapliftrail bevinden zich oplaadstations. Wanneer de traplift niet gebruikt wordt, staat deze altijd op een oplaadstation boven of onderaan de trap. Dit zorgt ervoor dat de traplift bij normaal gebruik nooit zonder stroom komt te zitten.

Wat is het maximale gewicht dat UP traplift aankan?

Het maximale gewicht dat de UP traplift kan vervoeren is 125 Kg. 

Onderhoud

Hoe kan ik mijn traplift onderhouden?

Onderhoud uw traplift nooit zelf! Omdat dit gevaarlijk kan zijn en het voor eventuele storingen zou kunnen zorgen. Uw garantie loopt hierdoor af. Door ons onderhoud abonnement te kiezen kunnen wij op afstand de staat van uw traplift nakijken. Bij een storing kunnen de meeste problemen hierdoor telefonisch of via de intercom opgelost worden. Al is dit niet het geval zal een monteur langskomen om de storing op te lossen.

Hoe kan ik mijn traplift schoonhouden?

Maak de stoel, rugleuning, armleuningen, zijkappen en voetenplank schoon met een vochtige doek. Vermijd verder ook het gebruik van water en schoonmaakmiddelen op de rail en bewegende onderdelen.

Wat als mijn traplift niet in orde is?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op al is uw traplift kapot gegaan. Wanneer u voor een service contract heeft gekozen, kunt u ons via de intercom bereiken. Wij zullen naar de data van uw traplift kijken die wij over internet binnenkrijgen voor enige afwijkingen, waarna wij u zo snel mogelijk gaan helpen om uw traplift weer spic en span te laten werken.

Het voordeel van onze service is dat wij op afstand kunnen kijken wat er fout is met uw traplift. Het kan zijn dat het een klein foutje is die u zelf of een bekende voor u kunt oplossen, waardoor er geen monteur langs hoeft te komen.

Gebruik

Wat als ik onderaan de trap ben, maar de traplift bovenaan de trap?

Dit is geen probleem! Met onze op afstand bedienbare app of beschikbare afstandsbedieningen kunt u de traplift terug naar beneden rijden. Dit probleem kan voorkomen wanneer meerdere personen gebruik maken van uw traplift. De beschikbare afstandsbedieningen kunnen tevens met klittenband aan de muur worden bevestigd.

Kan ik met een traplift in een keer naar boven?

Ja dat kan! Als u meer dan 1 verdieping heeft kan de traplift alsnog in één keer door naar de bovenste verdieping. Verder kan er op elke verdieping een stop locatie worden geïnstalleerd.

Garantie

Hoelang heb ik garantie op mijn traplift?

U heeft 24 maanden garantie op de onderdelen van uw traplift. Voor meer informatie kunt u onze

Wat zijn jullie voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden staan hieronder beschreven

Disclamer
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Verhuizen

Ik ga verhuizen, kan mijn traplift mee?

Zonder moeite! In tegenstelling tot andere traplift leveranciers is zowel uw stoel als rail herbruikbaar. Dit komt door het modulaire rail ontwerp. Hierdoor is het mogelijk om uw traplift mee te nemen naar uw nieuwe huis zonder dat er een compleet nieuwe rail gemaakt moet worden. Enkel een paar bochtsegmenten meer of minder zullen dus nodig zijn.

Ik heb een traplift in huis, maar ga verhuizen. Kan ik de traplift weer verkopen?

Jazeker! U kunt de traplift altijd weer verkopen, omdat onze traplift makkelijk herbruikbaar is. U kunt er ook voor kiezen om uw traplift mee te laten verhuizen. Hiervoor zijn maar kleine aanpassingen nodig.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan hieronder uw vraag!

1 + 2 =